odluke i o lovrić merzel, tolušiću...

Teškaši na sjednici Povjerenstva: Je li Martina Dalić bila u sukobu interesa zbog supruga?

13.07.2018 u 09:41

Bionic
Reading

Iako od sredine svibnja Martina Dalić nije u Vladi, na današnjoj sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa odlučivat će se je li bila u sukobu interesa u slučaju odluka koje se tiču otkupa Ine od MOL-a s obzirom da je njezin suprug član Uprave Ine

Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa počela je u 10 sati. Na dnevnom redu je odluka o mogućem sukobu interesa bivše ministrice godspodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog prijave iz 2016. Povjerenstvo na čelu s Natašom Novaković donijet će odluku je li Dalić prilikom donošenja političkih odluka vezanih za otkup dionica Ine od MOL-a bila u sukobu interesa s obzirom da je njezin suprug Niko Dalić član Uprave Ine.

Martina Dalić u očitovanju je navela da nije mogla ni željela poduzeti aktivnost koja bi utjecala na odluke oko otkupa Ininih dionica, a vezano za poziciju na kojoj je njezin suprug.

Naglasila je kako je odluka o otkupu dionica Ine odluka koju su donijeli politički partneri, ne ona sama. Navela je da je njezin suprug u Upravu Ine imenovan za vrijeme vlade Zorana Milanovića.

Povjerentvo je Vladi uputilo dopis za dostavu podatak i isprava,a istidopis su uputili i Ini. Iz ine su rekli da im ne mogu dati tražene podatke.

Povjerentvo je zaključilo kako Dalić nije bila u sukobu interesa vezano za nis sastanaka na kojima je prisustvovala vezano za pregovore s MOL-om oko otkupa Ininih dionica.

Na dnevnom redu je među ostalim i donošenje odluke u predmetima dužnosnika Maria Antonića, državnog tajnika u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, dužnosnice Marine Lovrić Merzel, zastupnice u Hrvatskom saboru do 28. prosinca 2015.

  • +10
Nataša Novaković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Na dnevnom redu je i donošenje odluke o pokretanju ili nepokretanju postupka u predmetu dužnosnika Tomislava Tolušića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede i Franje Lucića, zastupnika u Hrvatskom saboru, te zastupnika Veljka Kajtazija, Furia Radina i Ermine Lekaj Prljaskaj, dužnosnice Bernardice Juretić, ministrice socijalne politike i mladih do 19. listopada 2016. i drugih.

  • +30
Martina Dalić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL