SNIJEG PARALIZIRAO POLUOTOK

Teška noć u Istri: Kaos na cestama, nema struje, proglašeni zimski uvjeti

13.02.2018 u 07:29

Bionic
Reading

Snijeg koji je tijekom jučerašnjeg poslijepodneva i večeri padao u većem dijelu Istre stvorio je probleme na prometnicama, a na području Pazina proglašeni su i zimski uvjeti

Na području Pazina napadalo je i do 25 centimetara snijega, a meteorološki portal Istramet javlja da u Tinjanu niti jutros nema struje, vjerojatno zbog stabala koja su srušila dalekovode.

U skladu s proglašavanjem zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, kao i za kamione iznad 7,5 tona, dok ostali sudionici u prometu moraju imati zimsku opremu.

Osim toga, skreće se pozornost vozačima da na ceste ne izlaze ako nije potrebno, dok se vozače koji se zateknu u prometu moli da vožnju prilagode uvjetima na cesti uz pojačan oprez.

Policija je izvijestila da je na izlasku iz Pazina u ponedjeljak navečer došlo do zastoja zbog vozila koja su na put krenula bez zimske opreme.

HAK jutros javlja kako su zbog olujnog vjetra autoceste A6 između Kikovice i Delnica, autocesta A1 između Malenice i Sv. Roka, te Jadranska magistrala između Senja i Sv. Marije Magdalene otvorene samo za osobna vozila.

Snijeg u Istri Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Krčki most ne smiju prijeći autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli, dok je u većem dijelu Hrvatske promet otežan zbog snijega i vjetra.