APATIJA I NERAZUMIJEVANJE

Terorist Bušić se zbog podvala povlači iz politike

29.08.2011 u 21:11

Bionic
Reading

Zvonko Bušić na web stranicama svog 'Hrvatskog plamena' objavio je da se povlači iz sudjelovanja u hrvatskoj politici. Kaže da nije uspio u naumu ujedinjavanja domoljuba i izgradnje politički relevantne fronte

'Povlačim se iz hrvatskog političkog života jer ne želim ni na koji način doprinijeti daljnjem usitnjavanju domoljubnih političkih snaga u Hrvatskoj', kazao je Bušić.

Bušić je hrvatski politički emigrant koji je zbog otmice američkog zrakoplova i postavljanja eksploziva, od kojega je neplanirano poginuo američki policajac, u zatvorima u SAD-u proveo 32 teške godine.

Nakon mnogo uzaludnih pokušaja hrvatske politike, 2008. pušten je na slobodu i poslan u RH, bez prava povratka u SAD. Ovdje ga je čekala njegova supruga Julienne (puštena iz zatvora 1990.). Svečano dočekan, politički se angažirao, premda je ubrzo uvidio da ili ima previše idealizma u njemu ili je predugo izbivao iz Hrvatske.

'Angažirao sam se politički jer sam želio suzbiti apatiju koja je zahvatila Hrvate, a eto, nakon svega, apatija je, čini se, zahvatila i mene. Nažalost, od samog početka krenule su podvale, spletke i nerazumijevanje.

Probuđeni su 'spavači' svih domaćih i inozemnih agentura, a kod mnogih u strankama i pokretima proradile su taštine, strančarenje i sebičnost', zaključio je Bušić.