AUTOCESTA DO DUBROVNIKA

Terezu Kesoviju naljutio ministar Hajdaš Dončić

Bionic
Reading

Dok aktualna hrvatska vlast planira Dubrovnik s maticom zemljom uoči ulaska u Europsku uniju povezati tzv. koridorom kroz Neum, čelnici tog bosanskohercegovačkog mjesta uz more protive se takvom projektu. S druge strane, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić (SDP) u srijedu je u Pločama izjavio da Dubrovčani zapravo 'ne žele autocestu', što je izazvalo brojne negativne reakcije u Dubrovniku

Tereza Kesovija, estradna zvijezda, za Slobodnu Dalmaciju osvrnula se na izjavu hrvatskog ministra, koju je dao u Pločama. 'Molim malo poštovanja prema Dubrovniku! Jasno mi je da treba imati u vidu kolike su mogućnosti i što se može učiniti, ali izjaviti da Dubrovniku autocesta nije potrebna, znači zauzeti 'baš me briga' stav, a to Grad nije zaslužio', ogorčeno se osvrnula na Dončićevu izjavu Tereza Kesovija.

Izrazila je i vlastito mišljenje o neumskom koridoru: 'Koridor kroz Neum bolji je nego stajati na granici i uzrujavati se u koloni, ali to je privremeno rješenje i bilo bi bezobrazno izgraditi ga i misliti da se time sve riješilo.'

Negativne reakcije prema ministru uputili su i lokalni HDZ-ovci, ističući da je Dončićeva izjava nečuvena te pokazuje slabo poznavanje potreba i omalovažavanje stanovnika dubrovačkog kraja. 'Ujedno je i uvrjedljiva za sve građane Dubrovačko-neretvanske županije, posebice zato što dolazi od jednog ministra prometa', stoji u priopćenju gradskog odbora HDZ-a.

'Uloga Dubrovnika od neprocjenjive je važnosti ne samo za Hrvatsku, nego i za Europu i cijeli svijet. Ne prihvaćamo 'kićenje' Dubrovnikom kada to nekome odgovara, a istodobno zapostavljanje u ključnim razvojnim projektima i pretvaranje naših građana u hrvatske građane drugog reda. Vlada koja zaustavi gradnju autoceste do Dubrovnika, Dubrovniku nije majka, nego maćeha', poručili su.