OŠTARIJE - KNIN - SPLIT

Teretni vlak naletio na stare vodovodne cijevi

09.02.2012 u 19:23

Bionic
Reading

Teretni vlak na pruzi Oštarije - Knin - Split, između kolodvora Vrhovine i Ličko Lešće, oko 100 metara na izlazu iz tunela Sinac, u 13 sati je naletio na stare vodovodne cijevi regionalnog vodovoda Sinac koji nije u funkciji te je došlo do njihova zapletanja za lokomotivu i vagone, priopćili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ)

Nakon pregleda, lokomotiva i prvi vagon nastavili su vožnju do kolodvora Ličko Lešće, a drugih 14 vagona ostalo je u tunelu Sinac. Očevid obavljaju službenici policijske postaje Otočac u sklopu policijske uprave ličko-senjske. Pruga je zatvorena za promet dok se ne završi policijski očevid te dok se vagoni iz tunela Sinac ne odvuku u kolodvor, a pruga pregleda.

HŽ: Kašnjenja u željezničkom prometu

Privremeno je za promet zatvorena pruga Oštarije - Knin - Split zbog raskinuća teretnog vlaka u 13 sati u tunelu Sinac, a zbog toga vlakovi koji voze preko te pruge prema ili iz Splita kasne, priopćili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ)

Vlakovi koji voze na relaciji Zagreb - Split kasne 70-ak minuta, dok vlak koji vozi na relaciji Split - Zagreb stoji u kolodvoru Ličko Lešće i za sada kasni oko 170 minuta.

Brzi vlak na relaciji Rijeka - Zagreb - Osijek vozi sa zakašnjenjem od 60 minuta, dok je brzi vlak koji vozi na relaciji Vinkovci - Zagreb u polasku kasnio 24 minute.

Vlakovi za prijevoz putnika na koprivničkom i varaždinskom području, kao i u prigradsko-gradskom prijevozu grada Zagreba voze po voznom redu.