traži se popis imovine

Tenis klub Majoli pred stečajem

01.09.2021 u 12:58

Bionic
Reading

Trgovački sud u Zagrebu pokrenuo je prethodni postupak za otvaranje stečaja nad Tenis klubom Majoli d.o.o. zbog duga nešto većeg od 46.000 kuna utvrđenog još u travnju te je ročište za očitovanje o otvaranju stečaja zakazao za 12. listopada

Sudskim zaključkom naređuje se i zakonskom zastupniku tvrtkre dužnika Dragi Majoliju, bratu proslavljene tenisačice Ive Majoli, da u roku od osam dana od dostave zaključka sudu preda popis imovine i obaveze tvrtke, razlučnih prava na imovini te prosječnih mjesečnih troškova redovnog poslovanja.

“U popisu imovine i obveza moraju se navesti podaci o pravnoj i činjeničnoj osnovi u odnosu na svaki dio imovine i obveza. Za davanje neistinitoga ili nepotpunoga popisa imovine i obveza, dužnik odgovara kao za davanje lažnoga iskaza u postupku pred sudom”, navodi se u zaključku u kojem stoji i da ta tvrtka ima samo jednog zaposlenog.

Tenis klub Majoli d.o.o. osnovan je u lipnju 2017. s temeljnim kapitalom od 20.000 kuna i središtem u zagrebačkoj elitnoj Jurjevskoj ulici. Osnivač i direktor tvrtke je Drago Majoli, a kao predmet poslovanja navedeno gotovo trideset djelatnosti – od sportske pripreme, rekreacije i poduke, poslovanja nekretninama, frizerskih salona i salona za uljepšavanje pa sve do održavanja i popravka motornih vozila i proizvodnje strojeva i opreme. Kao zanimljivost iz sudskog registra ističe se i da je Tenis klubu Majoli krajem 2019. bilo pripojeno i društvo Rent a domaćica d.o.o, registrirano u Zagrebu.

Odluka o pokretanju stečaja Tenis kluba Majoli d.o.o, uslijedila je nakon što je u ožujku iz sudskog registra izbrisana propala “krovna“ obiteljska tvrtka Majolijevih – Tenis centar Iva Majoli d.o.o.

Stečaj Tenis centra Ive Majoli bio je pokrenut krajem 2017. nakon čega se saznalo da je poduzetnik Nenad Končar uplatio 37,8 milijuna kuna i podmirio dugove tenisačicine tvrtke.

''Do neba sam zahvalna obitelji Končar, oni su mi potvrdili da postoje dobri ljudi. Zato vjerujem da ćemo zajedno napraviti još puno dobrih stvari'', kazala je tada Jutarnjem listu Iva Majoli.

No, nakon toga Trgovački sud u Zagrebu lani je u siječnju, a na prijedlog novog vlasnika Tenis centra Iva Majoli – bjelovarske tvrtke IMN, odlučio o brisanju zabilježbe o otvaranju stečaja tvrtke proslavljene hrvatske tenisačice nakon što je IMN-u dopušten upis vlasništva nad tenis centrom u zagrebačkoj elitnoj Jurjevskoj ulici.

Sud je tada prihvatio i podnesak novog vlasnika koji se pozivao na prethodnu odluku kojom mu se dopušta upis prava vlasništva na više od 7000 kvadrata zemljišta i nad nekretninama u nekadašnjem vlasništvu Ive Majoli, a u rješenju se nije navodila cijena po kojoj su nekretnine preuzete.