inspekcijski nalaz

Teglenica koja se 'oslobodila' s veza trebala je biti uklonjena do kraja srpnja

16.07.2021 u 17:04

Bionic
Reading

Teglenicu koja se u četvrtak "oslobodila" veza na južnoj obali Save i zaglavila na brani u blizini zagrebačke toplane u petak se izvezuje na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutala nizvodno, priopćilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Teglenica TT9904, koja je bila na južnoj obali Save na području Novog Zagreba, jučer se "oslobodila" veza i otplovila nizvodno od Mosta mladosti te se zaglavila na brani u blizini toplane, navodi se u priopćenju.

  • +2
Brod na Savi Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL
Brod na Savi Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Inspektor Lučke kapetanije Sisak izašao je na teren te je vlasnicima izdao rješenje o uklanjanju teglenice radi zaštite života, zdravlja i imovine. Trenutačno se radi na izvezivanju plovila na obalu kako dolaskom većeg vodostaja ne bi otplutalo nizvodno, dodaje se u priopćenju.

Ministarstvo napominje kako teglenica, kao ni ostala plovila ispod Mosta mladosti, nije ugrožavala sigurnost plovidbe, no tijekom posljednjega redovitog inspekcijskog pregleda 1. srpnja 2021. utvrđeno je da ona "ne posjeduje svjedodžbu o sposobnosti za boravak u raspremi", nakon čega je izdan nalog za njezino uklanjanje u roku od 30 dana.

  • +2
Brod na Savi Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/PIXSELL