NE BOJE SE ŠTRAJKA

Taxi Cammeo: Napadaju nas neradnici!

30.06.2011 u 14:25

Bionic
Reading

'Lažne optužbe koje su iznesene pred medijima izgovorene su od strane osoba koje se na žalost pokazale vrlo neefikasne u obavljanju svojih radnih dužnosti, među ostalim po koje se podrazumijeva i dolazak na vrijeme na posao. Stoga je u tijeku ugrađivanje čitača kartica za kontrolu radnog vremena', odgovor je iz tvrtke Taxi Cammea na danas najavljeni štrajk od strane dijela njezinih djelatnika, članova Sindikata hrvatskog vozača

U priopćenju za javnost prozivaju se sindikalni povjerenici Renato Šamec i Boris Rus zbog toga što su, tvrdi se, odlučili na vrlo ružan način diskreditirati tvrtku umjesto da se obrate svom nadređenom i Radničkom vijeću.

Šamec, ističu iz Cammea, nije relevantan da govori o poslovanju jer se već dulje vrijeme nalazi na bolovanju pa se pitaju kako je u mogućnosti odrađivati za sindikat medijske istupe.

'Upravo zbog ovakvih slučajeva i u dogovoru s Radničkim vijećem Taxi Cammea, pokrenut je cijeli proces kontrole bolovanja u suradnji s HZZO', kažu iz tvrtke Koste Minovskog.

Napominju da su radni odnosi u Cammeu uređeni Ugovorom o radu i Pravilnikom u radu kojeg su potpisali svi zaposlenici.

Vozači su, stoji u priopćenju, organizirani u 10 grupa, gdje nakon odrađene vožnje u smjeni imaju odmor od 36 sati. Za svaku grupu je uređen kolektivni godišnji odmor a povrh toga, naglašavaju, svi će dobiti dodatnih tjedana dana slobodnih u srpnju kao nagradu za uspješno obavljen posao u prvih mjesec dana rada tvrtke.

Najavljuju i da će u dogovoru s Zagrebačkom bankom pokušati riješiti stambeno pitanje vozača koji su podstanari.

'Taxi Cammeo će i dalje podržavati rad svojih vozača, njegovati kolegijalnost i timsku atmosferu. Držat će do njegova dostojanstva, kao taksiste i kao čovjeka. Ne odustaje od svoje poslovne vizije i odbacuje sve ove neistinite izjave ljudi koji uopće nemaju uvid u dva mjeseca poslovanja Taxi Cammea u Zagrebu', zaključuje se na kraju priopćenja.