TEŠKO DO SLOBODNE LINIJE

Taxi Cammeo i dalje u velikim problemima

02.05.2011 u 12:32

Bionic
Reading

Taxi Cammeo i dalje, gotovo deset dana od prve vožnje zagrebačkim ulicama, boluje od dječjih bolesti. Problemi sa serverom onemogućuju građanima da naruče prijevoz te tvrtke, a više od 40 posto voznog parka nije u prometu

Vlasnik Taxi Cammea Kosta Minovski razumljivo je uzrujan. Kaže da ne spava, nervozan je i na tabletama. Proboj na zagrebačko tržište, na kojem su monopol čvrsto čuvali taksisti iz Udruženja auto taksi prijevoznika Grada Zagreba, prvog dana naišao je na problem.


Interes građana za jeftiniju uslugu taksija nije izostao, no većina njih pozivom na broj 1212 nije mogla naručiti prijevoz. 'Čekamo da se server smiri i ne možemo pustiti u promet cijeli vozni park, već samo 30 do 35 vozila', rekao je Minovski za tportal.

Tvrtki u Barceloni, koja je zadužena za server i dispečerski sustav, vlasnik Taxi Cammea prijeti tužbom te kaže da će tražiti odštetu ako ne riješi problem danas ili sutra. Koliko je dosad zaradio, ali i izgubio zbog tehničkih problema u Zagrebu, Minovski ne želi odgovoriti. Samo kaže da zarada od preko milijun kuna, kako je pisao Jutarnji list, nije točna.

Front na ulici

Osim tehnike, probleme konkurenciji s kojom se i dalje ne mire stvaraju zagrebački taksisti iz Udruženja. Iako se broj vozila Taxi Cammea teško može uspoređivati s oko 1036 njihovih taksija, incidenti nisu izostali.

Pored lažnih poziva na broj Taxi Cammea, kojih je do 120 dnevno, taksisti iz Udruženja u nekoliko su navrata po konkurenciji bacali jaja i kamenje i tjerali putnike. Dogodio se i jedan ozbiljniji incident, i to u Dubravi, kada je taksist iz Udruženja plinskim pištoljem prijetio smrću kolegi iz Taxi Cammea. Minovski je stoga angažirao zaštitarsku službu koja intervenira nakon dojave taksista.

No, kaže, nisu svi takvi, ne može se generalizirati. Sada mu je najvažnije da server profunkcionira te da se svih 76 vozila razmili zagrebačkim ulicama.