300.000 kuna

Taritaši podmirili polovicu spornog duga za uređenje stana u Zagrebu

01.08.2017 u 07:02

Bionic
Reading

Iz tvrtke Ing-grad potvrđeno je da je nakon dvije godine naplaćena polovica dugovanja od 644.856 kuna za uređenja stana u centru Zagreba koje je Anka Mrak Taritaš negirala

Polovinu duga, odnosno oko 300.000 kuna bračni par Anka i Zlatko Taritaš isplatili su za uređenje stana tvrtki Ing-grad. Kako piše Jutarnji list, potvrđeno je to iz tvrtke koja je 2015. godine obnovila ovu nekretninu.

Tvrtka Ing-grad do lipnja ove godine nije uspjela naplatiti dug od 644.856 kuna za uređenje stana u centru Zagreba, kada je o tome za Jutarnji list govorio predsjednik Uprave Branislav Brizar koji je zaprijetio i tužbom.

Anka Mrak Taritaš za sporni dug tada je rekla kako se radi o podmetanju, a novi razvoj situacije - plaćanje polovice iznosa nije komentirala naglasivši kako se nalazi na godišnjem odmoru nakon što dvije godine nije bila na moru.

Imovinska kartica

U imovinskoj kartici saborske zastupnice kao približna vrijednost stana navedena je brojka od 750.000 kuna. Vlasnik stana njen je suprug, inače zaposlenik Lukoila, koji je stan stekao darovnim ugovorom. Osim toga, kako smo već pisali u jeku izborne utrke za metropolu, na Zlatka Taritaša glasi i stan od 52 kvadrata vrijedan 486.000 kuna.

Anka Mrak Taritaš posjeduje stan od 75 kvadrata u Zagrebu, vrijedan 675 tisuća kuna, koji je stekla darovnim ugovorom. Ima i poslovni prostor od 15 kvadrata vrijedan 60 tisuća kuna.

Supružnici imaju i tri garaže, od kojih svaka vrijedi 34 tisuće kuna.

Anka Mrak Taritaš suvlasnica je i šume u Velikoj Cigleni kod Bjelovara. Plaćaju kredit s ratom od 738 eura mjesečno, a voze se u Mercedesu C klase iz 2014., vrijednom 200 tisuća kuna. Prijavili su i umjetnine vrijedne sto tisuća kuna te imaju štednju od 75 tisuća kuna.

Angažman u Gunji

Tvrtka Ing-grad prošle godine prijavila je 310 milijuna kuna prihoda, i ima 160 zaposlenih. Inače, ova tvrtka bila je angažirana i na radovima nakon poplava u Gunji, a Brizar je Jutarnjem listu kazao kako su tamo odradili poslove u vrijednosti od šest milijuna kuna.

Isprva su bili dio grupacije nekoliko tvrtki, no iz posla su se, prema Brizarovim riječima, povukli jer im se nije pokazao isplativim.

Na pitanje ima li sporni račun ikakve veze s radovima u Gunji, Brizar je odgovorio negativno.