GRANIČNI PRIJELAZ PASJAK

Talijani krijumčarili bombe i pištolje

04.04.2009 u 14:15

Bionic
Reading

Dvojica talijanskih državljana, obojica u dobi od 33 godine, jučer su zbog Dvojica talijanskih državljana, obojica u dobi od 33 godine, jučer su zbog osnovane sumnje da su počinili kažnjiva djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i izbjegavanja carinskog nadzora uhićeni i privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci, priopćeno je danas iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Iz policije su priopćili da su 2. travnja na graničnom prijelazu Pasjak, pretragom osobnog vozila marke Fiat punto talijanskih registarskih oznaka, u kojem su bila dvojica talijanskih državljana, pronađene 4 ručne bombe, 4 pištolja različitih kalibara i dvadesetak komada streljiva

Oružje i streljivo bili su sakriveni u oplatama vozačevih i suvozačevih vrata u vozilu, koje je bilo na izlazu iz Hrvatske.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica talijanskih državljana od 31. ožujka do 2. travnja ove godine boravili u Hrvatskoj, gdje su ilegalno pribavili oružje i streljivo, s namjerom da ih iznesu iz Hrvatske i prokrijumčare u Italiju.

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske, u suradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta MUP-a nastavili su s izvidima radi utvrđivanja drugih okolnosti povezanih s nabavkom i pokušajem krijumčarenja oružja i streljiva, stoji u priopćenju.