LIBERALIZACIJA TRŽIŠTA

Taksisti u srijedu prosvjeduju na Markovu trgu

27.11.2017 u 15:58

Bionic
Reading

Taksisti iz Zagreba, Splita i Dubrovnika prosvjedovat će u srijedu na Markovu trgu od 11 do 14 sati kako bi upozorili državu na neprovođenje vlastitih zakona, ali i preventivno upozorili na donošenje novog zakona koji bi u javnu raspravu trebao ići 1. prosinca, a prema kojem bi se omogućila daljnja liberalizacija tog tržišta

Kako doznajemo, taksisti su nezadovoljni novim idejama koje dolaze iz Ministarstva prometa, prema kojima je predviđena daljnja liberalizacija tržišta. Smatraju da novi zakon ide i na ruku Uberu, a drže i da ideja da se uz jednu dozvolu može taksirati po cijeloj Hrvatskoj nije dobra.

Najavljuju da će prosvjed biti miran i da nakon njega neće prosvjedovati sporom vožnjom gradom u koloni.

  • +14
Prosvjed taksista u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Podsjetimo, dok su predstavnici Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), Eko Taxija, Radio Taksija Zagreb, Društva autotaksi prijevoznika Dubrovnik, Udruge za promicanje auto taksi prijevoza - Radio Taksija Split i Udruge VG Taxi izrazili svoje nezadovoljstvo najavljenim mogućim izmjenama zakona, s druge strane Udruženje taksista Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Cammeo grupa poduprli su najavljene smjernice novog zakona o cestovnom prijevozu.