NELOJALNA KONKURENCIJA

Glavobolja za turiste: Taksisti za vikend spremaju blokadu Istarskog ipsilona

07.08.2018 u 14:07

Bionic
Reading

Istarski taksisti u subotu planiraju prosvjedom upozoriti na, kako kažu, nelojalnu konkurenciju koju im u poslovanju predstavljaju tvrtke poput Cammea i Ubera. Prosvjed, ili možda prosvjedna vožnja, vjerojatno će se održati na Istarskom ipsilonu, ali postoji mogućnost da se prosvjed održi u Zračnoj luci Pula ili nekom drugom frekventnom punktu.

'Razlog za prosvjed je što Cammeo radi bespravno, imamo informaciju da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu, za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. A vozači koji rade za Uber rade bez dozvola', rekao je za Glas Istre jedan od taksista s Puljštine.

Ogromno nezadovoljstvo lokalnih taksista uglavnom je izazvala pojava velikog broja prijevoznika s kontinenta, koji, zahvaljujući novom Zakonu o prijevozu u cestovnom prometu, lako dobivaju dozvole na istarskom području.

Borba za svoj dio kolača u ovoj djelatnosti dovela je i do više sukoba taksista s vozačima Ubera, a situacija je kulminirala obračunom i prijetnjama u nedjelju 22. srpnja na parkiralištu Plodina u Šijani, nakon čega je policija privela jednog Puljanina.

  • +12
Prosvjed taksista protiv Ubera ispred zagrebačke zračne luke Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX