UOČI ODLUKE GRADSKE SKUPŠTINE

Taksisti i Grad Zagreb i dalje bez dogovora

25.10.2010 u 22:49

Bionic
Reading

Zagrebački taksisti ni jučer se nisu uspjeli dogovoriti s predstavnicima Grada Zagreba oko nove odluke o autotaksi prijevozu, kojom se određuje novi broj taksi vozila te ukidaju neka stečena prava taksista

'Glavna točka prijepora je broj taksija u Zagrebu, a nismo se uspjeli usuglasiti ni oko ostalih stajališta', izjavio je sinoć Hini Mirsad Hukić, glasnogovornik Udruge Radio taksi.

Predstavnici udruge Radio taksi, koja okuplja 1034 zagrebačka taksista, jučer su se sastali s predstavnicima stranaka u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i predsjednikom Skupštine Borisom Špremom, s kojima su pokušali postići dogovor o novoj odluci o autotaksi prijevozu.

Na sastanku se, među ostalim, razgovaralo i o novom prijedlogu udruge taksista po kojemu bi se cijene usluga taksi vožnje mogle smanjiti između 50 i 65 posto.

Nova odluka o autotaksi prijevozu sutra bi se trebala naći na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine. Nezadovoljni promjenama, koje predlaže Gradska skupština, a po kojima bi se broj taksija u Zagrebu trebao povećati za 267 vozila, zagrebački su taksisti bili u štrajku od 21. do 23. listopada.

Od subote, kada je štrajk stavljen u mirovanje, taksi voze redovito, ističe Hukić.