RIJEČKI SLUČAJ

Taksist se oporavlja, napadač slobodno šeće gradom

14.07.2011 u 15:34

Bionic
Reading

Branko Stojković (43), vozač Taxi Cammea kojeg je 20-godišnji Alen Alić prije četiri dana izbo nožem u centru Rijeke jer je zatražio novac za obavljeni prijevoz, prebačen je s Odjela traumatologije sušačke bolnice na Odjel intenzivne njege riječkoga KBC-a i njegovo je stanje stabilno

Stojković je operiran u nedjelju, 10. srpnja, odmah nakon ranjavanja, a ubodne rane koje je zadobio u predjelu ruke i trbuha nisu oštetile njegove vitalne organe pa se dosad uspješno oporavlja. 'Njegovo je stanje stabilno, a na Odjel intenzivne njege je prebačen zbog određenog praćenja koje je potrebno nakon operativnog zahvata', rekao nam je predstojnik Klinike za kirurgiju doc. dr. Tedi Cicvarić.

Cijela priča ponovo je odjeknula u javnosti kada je policija, nakon dvodnevne intenzivne potrage, uspjela uhititi odbjeglog napadača. Nad Alićem je provedeno kriminalističko istraživanje, pronađen je i nož kojim je izbo taksista, ustanovljeno je čak i da je on već ranije činio kaznena djela, ali je u konzultaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom, uz kaznenu prijavu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, na zaprepaštenje svih Riječana, pušten da se brani sa slobode.

Drugim riječima, taj mladić, za kojeg blago rečeno možemo reći da je opasan, trenutačno slobodno šeće gradom i čeka poziv na sud, kao da je primjerice ukrao žvakaće gume iz kioska. Upitali smo policiju kakva je nedjela on ranije počinio, ali o tome nam nisu htjeli govoriti. 'Mogu vam samo reći da taj 20-godišnjak nije u sustavu prvi put', rekao nam je glasnogovornik PU primorsko-goranske. Neslužbeno doznajemo da je zbog maloljetničke delinkvencije boravio u domu za odgoj, gdje se očito nije naučio reda pa ponavlja kaznena djela.

Na Županijski sud u Rijeci, provjerili smo, još nije stigao nikakav zahtjev za provođenje istrage protiv Alića, a Županijski državni odvjetnik Darko Karlović za nas je nedostupan zbog sastanaka, danas u Zagrebu, a jučer u riječkoj policiji.

'Ja sam zgrožen, ovo nije normalno, što da vam drugo kažem. Kad sam pročitao da ga je policija uhitila pa pustila prije nego je ozlijeđeni vozač i otpušten iz bolnice, nisam mogao vjerovati', rekao nam je Kosta Minovski, šef taksi službe Cammeo, zabrinut za svog vozača koji mu se danas ne javlja na mobitel. 'Ovo je primjer drugima za ubuduće u ovoj državi. Može se, dakle, slobodno izbosti čovjeka na ulici pa već za par dana ponovo živjeti na slobodi. Katastrofa!', zaključuje Minovski.