PROPAO MU PLAN

Taksist: Sanader je bio ljut zbog novinara

03.10.2010 u 19:30

Bionic
Reading

Taksist Mate Sorić (60) vozio je Ivu Sanadera s aerodroma do Kozarčeve. Kaže da je bivši premijer bio pristojan te je platio vožnju, piše 24sata

Tko je dojavio novinarima da dolazimo, pitala je Mirjana Sanader supruga, bivšeg premijera Ivu dok su se vozili sjedeći na stražnjem sjedalu taksija od zagrebačke zračne luke Pleso do vile u Kozarčevoj ulici. Bivši premijer nije odgovorio, iako je taksistu Mati Soriću (60) izgledao ljutit zbog mnogih novinara i fotoreportera koji su ga čekali pred zračnom lukom i pratili do taksija.

'Nadao se da novinari neće znati da se vratio u Hrvatsku', kaže Sorić. Dodaje kako se Sanader pokazao pristojnim i galantnim putnikom. Taksist ga nije poticao na razgovor o politici i aktualnim zbivanjima.

'Jedino me pitao kakvo je vrijeme, je li toplo i pada li puno kiša. Većinu vožnje proveo je razgovarajući mobitelom, ali nisam čuo niti me zanimalo s kime razgovara', kaže Sorić. Njemu je bivši premijer kraj zračne luke pomogao unijeti prtljagu u automobil, ali mu ipak nije pomogao iznijeti ju ispred kuće.

'Htio je izbjeći novinare koji su ga čekali pa je brzo izašao iz taksija i projurio kroz ona zelena vrata. Prtljagu sam sam iznio', objasnio nam je taksist Sorić. Taksist nije htio reći koliko je naplatio vožnju bivšem premijeru niti je li mu ostavio napojnicu, pišu 24sata.