BAHATOST IVE JELUŠIĆA

Taksi stajalište pretvorio u parking za svoj terenac

05.06.2009 u 10:56

Bionic
Reading

Nakon što mu je pauk digao terenac Volvo XC 90 koji je nepropisno parkiran na stajalištu taksija, zagrebački dogradonačelnik Ivo Jelušić naredio je da se tri mjesta namijenjena taksistima pretvore u obična parkirna mjesta, doznaje Jutarnji list

Događaj koje je zagrebačke taksiste stajao gubitka triju stajališta odigrao se 11. svibnja, nedaleko od Jelušićeva stana u Ulici SR Njemačke u Središću.

Ljut zbog 'dizanja automobila', kako tvrde svjedoci, Jelušić je djelatnicima Gradskog ureda za promet i Zagrebačkim cestama naredio da što prije promijene oznake taksija na trima parkirnim mjestima. Nadležne službe Jelušićevu naredbu izvršile su u rekordnom roku. Samo dva dana kasnije, 13. svibnja, taksisti su ostali na jednom parkirnom mjestu.

Da je nepropisno parkirani Volvo XC 90 uklonjen 11. svibnja, Jutarnjem listu potvrdio je izvor iz vrha Holdinga.

Na novinarski upit Jelušić je demantirao svoju povezanost s tim događajem. Pravdao se da su ta parkirna mjesta prenamijenjena nakon pritužbi građana uredu Davora Jelavića, a čak je porekao i da vozi Volvo.

No jedan njegov susjed iz haustora ispričao je za Jutarnji list da Jelušić terenac Volvo ima najmanje godinu i pol dana.

Navedeni crni Volvo XC 90 registriran je, piše Jutarnji, na tvrtku TIM ZIP d.o.o., koju je Jelušić osnovao 1994. te je u njoj radio sve do dolaska u Poglavarstvo kada je, barem na papiru, izišao iz vlasničke strukture.

Iz Udruženja taksista, koji su besplatnom vožnjom u predizbornoj kampanji podržali kandidaturu Milana Bandića, poručili su kako otkako su u poslu taksiranja, nisu doživjeli da se u tako kratkom vremenu i bez znanja Udruženja ukidaju taksi stajališta.