PROBOJ RIJEČKOG TAKSIJA

Taksi Cammeo u Osijeku vozi za 13 kuna!

09.04.2010 u 20:09

Bionic
Reading

Nakon što je četiri godine pekao zanat u Rijeci, Taxi Cammeo krenuo je danas i u Osijeku. Nova usluga prijevoza ima i promotivnu cijenu, pa će građani do 1. lipnja plaćati samo 13 kuna za vožnju do pet kilometara udaljenosti

Obitelj nekadašnjeg riječkog ugostitelja Koste Minovskog, u osječku poduzetničku avanturu uložila je približno tri milijuna kuna. Od Opelova zastupnika PSC Osijek uzeli su na leasing 12 novih Zafira bijele boje i jedan minibus za skupne prijevoze, opremili ih suvremenom GPS opremom i motorolama kako bi vozači bili u stalnoj vezi s dispečerskim centrom. On je pak uređen u poslovnim prostorijama nasuprot hotela Mursa, zakupljenima od Grada. Zaposlili su 41 osobu od kojih 30 vozača, a na njihov poziv u Područnoj službi HZZ-a odazvalo se gotovo 350 kandidata.

Pod geslom ‘jeftino, brzo i sigurno’, nova će taksi služba prevoziti goste hotela, bolesnike na liječnički tretman, poslovne partnere osječkih tvrtki, zaustavljat će se na znak potencijalnog korisnika, prevoziti i dostavljati pakete, putne torbe i druge pošiljke…

Kosta i njegov sin Vladimir, koji je direktor i vlasnik osječke tvrtke, obavili su mnogo poslovnih razgovora u gradu i okolici i ponudili svoje usluge. Vozači, među kojima ima i visokoobrazovanih, imaju prepoznatljiv dress-code, ljetnu i zimsku odoru, prošli su kratak tečaj ophođenja s korisnicima, a prijevoz kofera i start vozila neće se naplaćivati. Cijena vožnje dulje od deset kilometara plaćat će se manje od 13 kuna za svakih dodatnih pet kilometara, o čemu će se vozač dogovarati s korisnikom. Uz njegovu suglasnost, u vozilo će moći primiti i drugog putnika, a u slučaju pokušaja kaznenog djela, nasilja ili pljačke, vozilo će se do dolaska policije moći usporiti i zaključati nalogom iz središnjeg ureda.

Poslije 1. lipnja cijena vožnje do pet kilometara udaljenosti porast će na 20 kuna, što je otprilike četvrtina dosadašnje taksi usluge u Osijeku. Stoga je dolazak Cammea ozbiljno zabrinuo dosadašnjih osam taksista koji su dnevno imali po samo nekoliko vožnji, no sada će se morati prilagoditi novim visokim standardima budu li htjeli nastaviti raditi.