AFERA 'DNEVNICE'

Tajnica uvalila Sauchu na suđenju: Tražio je da se novac za Sandru Zeljko isplati trećoj osobi

17.02.2020 u 13:47

Bionic
Reading

Bivša tajnica Zorana Milanovića svjedočila je u nastavku suđenja u aferi dnevnice kako je Tomislav Saucha tražio nelegalne isplate za Sandru Zeljko

Nekadašnja tajnica predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića, Vesna Bičak Dananić, svjedočila je danas na nastavku suđenja u aferi dnevnice, javlja Telegram.hr.

Bivša Milanovićeva tajnica potvrdila je kako je, unatoč zabrani isplate naknade za prekovremene sate, Saucha naložio da se ta naknada isplati Sandri Zeljko, i to kroz ugovor o autorskom djelu i preko računa treće osobe, Sunčice Batestin.

'Sa Sunčicom sam bila jako bliska. Pričale smo o svemu. Tako mi je rekla i za to da ju je Saucha tražio da na račun primi neke novce za Sandru Zeljko, kojoj je u ono vrijeme bio blokiran račun. Radilo se o naknadi za prekovremene sate što se tada nije isplaćivalo', rekla je svjedokinja.

Između nje i bivšeg predstojnika ureda premijera zaiskrilo je kada se Vesna Bičak Dananić prisjetila kako se Saucha protivio povećanju njezine plaće, budući da je u Vladu došla bez natječaja, u timu Zorana Milanovića. Ona je, međutim, smatrala da joj veća plaća, s obzirom na kvalifikacije pripada, pa se izravno obratila premijeru.

Bivši predstojnik ureda premijera Tomislav Saucha i tajnica Sandra Zeljko optuženi su u aferi dnevnice za izvlačenje novca iz proračuna preko lažnih putnih naloga te ugovora o autorskom djelu.