RUSKA DRŽAVNA TELEVIZIJA

Tajne službe spriječile atentat na Putina!

27.02.2012 u 11:56

Bionic
Reading

Suradnjom ruskih i ukrajinskih spec-službi početkom ove godine spriječen je pokušaj atentata na ruskog čelnika Vladimira Putina. Informaciju je danas objavio Prvi kanal ruske državne televizije, tjedan dana prije izbora za predsjednika Rusije na kojima je Putin favorit

Navodno je riječ o džihadističkom terorizmu koji se razvija na Kavkazu, uz pomoć terorističkih mreža i njihovih sponzora iz svijeta. Osumnjičeni su uhićeni u ukrajinskoj luci Odessi. Navodno su u Ukrajinu doletjeli iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, preko Turske. Objavljena su dva identiteta uhićenih; jedan je slavenski, Ilja Pjanzin, a drugi Adam Osmajev.

Uhićeni su u siječnju nakon eksplozije u gradskom stanu koji su unajmili. Isprva se mislilo da je posrijedi plin, no istražitelji tvrde da su osumnjičeni radili na eksplozivima te da je prilikom pogrešnog rukovanja od detonacije poginuo jedan od njih, Čečen Ruslan Madajev.

Ruske tajne službe tvrde da su uhićeni ljudi bili instruirani od Dokua Umarova, vođe kavkaskih džihadista kojeg Rusija bezuspješno lovi već godinama, živog ili mrtvog.

Spomenuti Pjanzin navodno je inspektorima rekao da je njegova grupa trebala izvesti niz terorističkih udara po Moskvi, a zatim i atentat na samog Putina. Dosad se u medijima govorilo o desetak atentata na Putina.