ŠPIJUNI OKO NAS

'Tajne službe prisluškuju me zbog Polančeca'

18.09.2010 u 13:06

Bionic
Reading

Tajne službe prisluškuju me i oko predmeta Polančec, kazao je u Intervju tjedna na radiju 101 odvjetnik bivšeg potpredsjednika Vlade Anto Nobilo

Nobilo je kazao kako su ga prisluškivali prijašnjih godina te kako to rade i danas, ali i dodao kako on ništa ozbiljno, što se tiče njegovih klijenata, ne govori na telefon.

Tehnika je toliko napredovala i mobiteli se mogu bez problema prisluškivati. Međutim, ja sam od svog prijatelja Josipa Perkovića naučio da se ništa ozbiljno ne govori na telefon. Bajić, Karamarko i ja smo u simbiozi. Oni znaju da ja znam da su oni uvijek negdje oko mene', kazao je Nobilo.

Zbog istupa u 'Dnevniku 3' HTV-a, kada je rekao da njegov klijent ima napisanu knjigu sa 42 afere bivših kolega ministara, Nobilo je jučer popodne proveo u USKOK-u, ali im ništa nije rekao, jer se pozvao na odvjetničku tajnu.

'USKOK je želio pozivanjem mene demonstrirati svoju prisutnost u ovom slučaju. Ako mi klijent to dopusti, ja ću reći o koje se 42 afere radi. Bez njega to ne mogu napraviti. Hoće li Polančec objaviti afere kako knjigu, ovisit će o njemu samom. Ja mu tu ne mogu ništa sugerirati, jer je sigurnosni rizik prevelik i odluku o tome, uz konzultaciju sa svojom obitelji, on mora sam donijeti', istaknuo je Nobilo.

Govoreći o sastanku Polančec – Kosor, Nobilo je rekao kako je ostao šokiran kada mu je za njega rekao njegov klijent i drži da je premijerka u toj situaciji napravila pogrešku.

'Ona nije smjela biti na tom sastanku, držim da je trebala imati glasnika i sastanak nikako nije smio biti u središnjici HDZ-a gdje su bili i drugi članovi stranke. Informacija o sastanku u medije nije došla od Polančeca nego od ljudi iz HDZ-a, a to znači da je u strani počela borba za primat u njoj', istaknuo je Nobilo.

Poznati odvjetnik smatra da je osnovni razlog Polančecova izbacivanja iz HDZ-a bilo njegovo svjedočanstvo na saborskom povjerenstvu za INA-u.

'Premijerka je prije povjerenstva poručila da kaže istinu, a kad ju je čula, HDZ ga je odlučio, zbog narušavanja ugleda stranke, izbaciti iz nje. Logičan zaključak koji se nameće je da je istina ta koja narušava ugled HDZ-a.

Kada dođe do suđenja za INA-u, Nobilo je kazao da će kao svjedoke sasvim sigurno pozvati bivšeg premijera Ivu Sanadera, ali ne i predsjednika Stipu Mesića, jer smatra da on nije operativnu ulogu u toj priči.

Upitan što se događa u slučaju Brodosplit u kojem zastupa osumnjičenog Dragu Mačeka, Nobilo je kazao 'kako je očito da USKOK nema dovoljno dokaza i zato oteže cijeli slučaj'.

USKOK panično traži još neke dokaze i upao je u probleme. Neće doći do zastare u tom slučaju, jer su rokovi dugački', zaključio je Nobilo.