'talijanska istra i dalmacija'

Tajani nakon silnih kritika izgubio živce na Twitteru

12.02.2019 u 09:38

Bionic
Reading

Nakon što se zbog svoje izjave predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani jučer razračunao s hrvatskim europarlamentarcima na plenarnoj sjednici, raspravu je na Twitteru nastavio i s europskom povjerenicom za promet, Slovenkom Violetom Bulc

Violeta Bulc je na svom Twitteru napisala kako je Tajanijeva izjava zabrinjavajuća. Podsjetimo, predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani ovaj vikend na komemoraciji za fojbe u Bazovici pored Trsta slavio je talijansku Istru i Dalmaciju.

'Ovo je nešto što ne očekujemo od europskih vođa. Iskrivljavanje povijesnih činjenica o slovensko-talijanskoj granici je neprihvatljivo. Europska priča počiva na miru, solidarnosti i zajedništvu', napisala je Bulc na Twitteru.

No ubrzo joj je odgovorio Tajani sa svog privatnog profila. 'Povijest je povijest', napisao je Tajani.

'Povijest je doista povijest - da iz nje nešto naučimo i da putem, nadam se, postanemo mudriji', kazala je Bulc i pozvala Tajanija da zajedno odu odati počast u Bazovicu, u kojoj je spomenik četvorici slovenskih antifašista koje su 1930. strijeljali fašisti. Jednako tako pozvala ga je da posjeti i mjesto nacističkog logora Risiera, u kojem je spaljeno 5 tisuća žrtava, uglavnom Slovenca, zatim Hrvata, talijanskih antifašista i Židova.

'Spreman sam', odgovorio je Tajani.

No nakon što mu je jedan od tviteraša na to opsovao i nazvao ga fašistom Tajani je izgubio živce i uzvratio: 'Komunistu!'

  • +5
Antonio Tajani Izvor: Profimedia / Autor: N.N.