PRAVAŠI PRIPREMAJU TRANSPARENTE

'Tadiću nije mjesto u Vukovaru'

02.11.2010 u 14:04

Bionic
Reading

Poruke 'Genocid na sud', 'Dobro nam otišli', 'Ivo, radiš krivo', 'Vodite ljubav, a ne nas', 'Mir(no) dok prolaze', 'Tko je čiji predsjednik?', 'Obilježite logore', 'Priznaj agresiju' i 'Sve se zaboravilo' stajat će na pravaškim transparentima kojima će dočekati Tadića u Vukovaru

HSP je dva dana prije vukovarskog susreta predsjednika Ive Josipovića sa srpskim kolegom Borisom Tadićem još jednom ponovio da predsjednik Srbije nije dobrodošao u Vukovaru, ponavljajući stav da 'dolaskom u neslužbeni posjet njegovi stavovi nemaju značenje službene politike Srbije i Beograda'. Stoga su vukovarski pravaši pozvali sugrađane, ali i braniteljske udruge, da se sat vremena prije prolaska predsjedničke kolone okupe na cesti koja od Vodotornja vodi prema Ovčari i iskažu svoje nezadovoljstvo Tadićevim dolaskom u njihov grad. Transparente su predstavili na simboličnom mjestu – ispred tenka na Trpinjskoj cesti.

'Tadićev posjet dobio je toliku medijsku pažnju, a za hrvatsku vanjsku politiku ne znači ništa. Još jednom jasno želim ponoviti – Tadiću nije mjesto u Vukovaru', upozorio je Petar Macut, dopredsjednik vukovarskog HSP-a. Istaknuo je i da neće biti nikakvih prosvjeda, nego se radi o isključivo političkom činu iskazivanja 'dobrodošlice'.