ŽELJKO SAČIĆ:

'Tadićev dolazak u Jadovno je otvorena provokacija'

26.06.2011 u 13:39

Bionic
Reading

'Dolazak predsjednika Srbije Tadića na Jadovno u Lici, otvorena je provokacija hrvatskog čovjeka, provokacija hrvatskih žrtava, koje su podnesene u Domovinskom ratu. Došao je pokloniti se žrtvi iz Drugog svjetskog rata, no taj Tadić nema isti kriterij kada treba i hrvatsku žrtvu štititi, nema tu iskrenosti, već je to otvorena licemjernost i provokacija prema hrvatskoj državi', kazao je u nedjelju u Otočcu general Željko Sačić

Od Srbije jučer nije došla ni čestitka za Dan državnosti, a danas nas taj Tadić u Liku dolazi povezivati s fašističkom poviješću, a nije dozvolio da naši ljudi u Srbiji obilježe dostojno mjesta ubojstava, stradanja žrtava i silovanja preko 3.000 žena.

'Sve ćemo učiniti kako bi se hrvatska državnost vratila na datum 30. svibnja, jer mijenjanja datuma Dana državnosti nema nijedna država u svijetu, i ovo sliči na jednu šizofreniju što je ništa drugo nego sramota zaslijepljenih političara', rekao je Sačić.

Još je istaknuo da će ulaskom u EU 'hrvatski čovjek biti u prilici svakodnevno slušati jugoslavensko srpsku povijest dok djeca u Hrvatskoj o domovini, njezinom stvaranju i žrtvama neće znati ništa'.

Sačić je ustvrdio da se, u cilju zatvaranja Poglavlja 23, hrvatska Vlada obvezala pohapsiti 210 hrvatskih ratnih zapovjednika i istaknutih hrvatskih branitelja, a pored onih koji su već sada u Haagu, svi oni koji su išta značili u Domovinskom ratu i branili domovinu, danas su u tamnicama, ili su progonjeni ili na stupu srama.

'Budite svjesni da je to odmazda velikosrpske ideje mirnim putem, u čijoj odmazdi sudjeluje naš Bajić kao najveći neprijatelj hrvatskog naroda, hrvatske države i hrvatskih branitelja i podanička Vlada Jadranke Kosor.'