POTVRĐENO

Tadić dva puta idućeg mjeseca dolazi u Hrvatsku

27.10.2010 u 13:04

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Boris Tadić dva puta će u studenom boraviti u Hrvatskoj, potvrđeno je dnevnom listu Politika iz njegovog kabineta

U prvom tjednu studenog doći će u Hrvatsku u neslužbenom posjetu te će se tom prilikom sastati s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem i posjetiti mjesta stradanja Hrvata, ali i Srba u Domovinskom ratu. Prema informacijama iz Ureda srpskog predsjednika, Josipović i Tadić će odati počast Srbima stradalima u Paulin Dvoru kod Osijeka i Hrvatima na poljoprivrednom dobru Ovčara kod Vukovara. Prema neslužbenim informacijama, Tadić bi u Hrvatsku trebao doći 4. studenog.

Drugi put predsjednik će Srbije doći u Hrvatsku krajem mjeseca, u službeni posjet, kada ga očekuju razgovori s najvišim dužnicima naše zemlje.

Iz kabineta dvojice predsjednika dosad su uglavnom stizale šture informacije o Tadićevom posjetu Hrvatskoj, pa se tako nije moglo saznati s kim će se Tadić sresti, niti koja mjesta će posjetiti. Zato se špekuliralo da će njegov eventualni odlazak u Vukovar biti dio službenog posjeta Hrvatskoj. Međutim, očigledno je tijekom pripreme posjeta odlučeno da se odlazak na stratišta razdvoji od razgovora dvojice državnika.