AKCIJA DAJ PET!

T-HT sponzor osječke pedijatrije

24.11.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Za male Slavonce i Baranjce na Odjelu intenzivne njege pedijatrije u Osijeku u humanitarnoj akciji Daj pet! već je tijekom prvih mjesec dana akcije stiglo više od 112.000 poziva na humanitarni broj telefona 060 9006. Jedan od sponzora akcije je i T-HT

'Drago mi je što su hrvatski građani prepoznali da su djeca koja se liječe u osječkoj bolnici jednako teško bolesna kao i druga djeca bilo gdje u svijetu, a vrhunski uvjeti intenzivnog bolničkog liječenja kakvo je dostupno djeci u bogatijim državama nisu nedostižni ni kod nas. Zdravstveni djelatnici osječke pedijatrije mogu i znaju, ne nedostaje im ni znanja, ni želje, ni volje, ni motiva, ali potreba za suvremenijom opremom, boljim prostorima i neprekidnom edukacijom osoblja trajan je imperativ', naglasio je dr. Igor Berecki, pročelnik Odjela intenzivne njege pedijatrije u Osijeku te upravitelj zaklade Milo moje.

Klinički odjel za intenzivno liječenje djece je mjesto liječenja djece u dobi od mjesec dana do osamnaeste godine te se u njemu godišnje liječi 600 do 650 životno ugrožene djece iz svih većih i manjih mjesta istočnoga dijela Hrvatske. Prikupljanje pet milijuna kuna za potpunu obnovu i proširenje Odjela je krajnji cilj akcije, a kako bi se on ostvario, akciji su se već priključile velike hrvatske kompanije – pokrovitelj Pliva, sponzori Hypo Alpe-Adria-Bank i T-HT te partneri akcije Europlakat, PSC Zagreb, Novelti Millenium te Millenium promocija.

Vrhunac ove humanitarne akcije bit će 10. prosinca, kada će se održati dva velika humanitarna koncerta na glavnom osječkom i zagrebačkom Trgu. U Osijeku će predvođeni Miroslavom Škorom nastupiti Massimo Savić, Neno Belan, Danijela Martinović, Denis Dumančić, Boris Novković, Slavonske lole i dr., dok će zagrebačku publiku od 20.20 sati zabavljati Vanna, Oliver Dragojević, Doris Dragović, Magazin, Colonia, Natali Dizdar, Jacques Houdek i mnogi drugi.