IPAK POZIVA NA OPREZ

Swoboda: Izbor Nikolića neće negativno utjecati na BiH

17.06.2012 u 11:46

Bionic
Reading

Čelnik socijaldemokratskih zastupnika u Europskom parlamentu Hannes Swoboda ocijenio je da izbor Tomislava Nikolića za predsjednika Srbije neće negativno odraziti na BiH, ali je i dodao da ipak treba ostati oprezan s obzirom na Nikolićevu prošlost

'Treba vidjeti hoće li Nikolić, kada bude dolazio u Republiku Srpsku, donijeti i neke nove nemire. Iako sada drukčije govori, ne treba zaboraviti njegovu raniju nacionalističku retoriku', rekao je Swoboda kako ga u nedjelju citira Dnevni Avaz.

Pozvao je vlasti u Bosni i Hercegovini na snažnije promjene, kako bi se zemlja približila članstvu u Europskoj uniji istaknuvši da sadašnja politička kriza izazvana promjenom koalicijskih saveza ne treba utjecati na taj cilj.

'Nije važno koja je koalicija na vlasti ako je ona uspostavljena demokratskim putem. Za novu vlast najvažnije je da hitno djeluje i da zemlju i građane ubrzanim koracima povede k Europi', rekao je Swoboda za Dnevni Avaz.

Ovaj dugogodišnji izvjestitelj Europskog parlamenta za Hrvatsku, dodao je da BiH zaslužuje članstvo u Europskoj uniji, no da do toga neće stići tako što će predstavnike vlasti netko voditi za ruku.