TRAGEDIJA NA AUTOCESTI

Svo troje poginuli dok su izašli pomagati unesrećenim

30.11.2013 u 20:00

  • +16

Teška prometna nesreća na autocesti A1

Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Bionic
Reading

Očevid na mjestu teške prometne nesreće ispred tunela Krpani na autocesti A1 je završio i, iako uzrok još nije s potpunom sigurnošću utvrđen, zna se da je vozač autobusa izgubio nadzor i prešao na suprotni trak gdje je došlo do lančanog sudara, doznaje se od zamjenice općinske državne odvjetnice.

Za sada možemo reći da je u vrijeme prometne nesreće na kolniku bio sloj leda, a nakon očevida slijedi još nekoliko dokaznih radnji, obdukcija i vještačenja i bit će saslušan i vozač autobusa, kazala je Hini neposredno nakon završetka očevida zamjenica općinske državne odvjetnice Đurđica Ojurović. Rekla je da su sve tri poginule osobe vozači i da nitko od njih nije stradao u vozilu već izvan vozila, nakon što su živi izašli iz njih.

Iako još nije potpuno utvrđen uzrok nesreće, rekla je, činjenica je da je vozač autobusa na 212. kilometru autoceste Zagreb-Split krećući se prema Zagrebu izgubio nadzor nad vozilom i prešao na kolničke trake za smjer prema Splitu gdje je došlo do lančanog sudara.

U Ličko senjskoj Policijskoj upravi doznaje se da dizalice za teretna vozila i druga tehnika uklanjaju vozila s kolnika te da bi taj posao mogao potrajati do oko 20 sati.

U lančanom sudaru 16 vozila ispred tunela Krpani na A1 jutros oko 6,15 sati poginule su tri osobe i ozlijeđeno ih je 17.