KOD FUNTANE

Svjetski prvak u sportskom ribolovu utopio se roneći na dah

26.07.2012 u 14:36

Bionic
Reading

Sportski ronilac Erik Radin (24) iz Novigrada jutros je smrtno stradao roneći na dah u akvatoriju između Funtane i Vrsara

Radin, koji je član Sportskog ribolovnog društva Ribon i poznati svjetski prvak u udičarenju U-21,u ronilačkom odijelu i opremljen podvodnom puškom ronio je na dah na dubini od oko 20 metara, jednu nautičku milju od Funtane.

'Prilikom nestanka ronio je s bratom koji je oko 8 sati Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) prijavio njegov nestanak', priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Za nestalim svjetskim prvakom u sportskom ribolovu na moru tragali su pulska Lučka kapetanija, policija i 20 ronilaca s bocama iz tri ronilačka kluba, a tragalo je i nekoliko privatnih brodica. Nažalost, beživotno tijelo ronioca pronađeno je oko 10.30 sati te je, kako je izvijestilo resorno ministarstvo, prevezeno do Vrsara.

Glasnogovornica PU istarske Suzana Sokač izvijestila je da je policiji u 7.45 sati dojavljeno da se jedna osoba utopila u moru između Vrsara i Funtane. 'Mrtvozornik je pregledao tijelo te je utvrdio da je uzrok smrti utapanje', potvrdila je Sokač.