SLUČAJ DRAGULJI

Svjedok ne zna za krađu iz MORH-ovog sefa

09.12.2008 u 16:33

Bionic
Reading

Vladimir Lasić, svjedok u 'slučaju dragulji' kazao je na zagrebačkom Županijskom sudu da s njemačkim trgovcem oružjem Josefom Rothaichnerom nikada nije zajedno bio u Ministarstvu obrane te da je za priču o ukradenim draguljima saznao tek iz medija

ZAGREB - Po ranijem svjedočenju bivše Zagorčeve suradnice Snježane Šiprak, Lasić je zajedno s Rothaichnerom u MORH donio dvije pilotske torbe s draguljima kao polog za pet milijuna američkih dolara koje je Rothaichner preuzeo za nabavu oružja.

Krunska svjedokinja protiv umirovljenog generala u današnjem je svjedočenju ponovila optužbe da je Zagorec 2000. odlazeći s dužnosti ukrao dvije torbe s draguljima te da je kao ključni čovjek za nabavu oružja imao neograničen pristup državnoj blagajni i niz drugih pogodnosti.

Lasić je, međutim, rekao da u MORH-u, gdje je u to vrijeme znao dolaziti, nikada nije bio s njemačkim trgovcem oružja kojega je ranije upoznao u Njemačkoj. Jednom prilikom čak ga je automobilom odveo od aerodroma do MORH-a, ali tvrdi da nije ušao s njim unutra.

Lasić nije mogao sa sigurnošću odgovoriti na pitanje je li Rothaichner sa sobom tada imao dvije pilotske torbe, iako zna da je takva prtljaga u to vrijeme bila vrlo popularna.

Suđenje se nastavlja 22. prosinca kada bi trebali svjedočiti bivša djelatnica Privredne banke Terezija Barbarić, Dražen Jakopec koji je Zagorca 2000. naslijedio na dužnosti te direktor Privredne banke Božo Prka.