IZA ZATVORENIH VRATA

Svjedočio otac Dragana Paravinje

21.04.2012 u 00:15

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Šibeniku danas je, zatvoreno za javnost, nastavljeno ročište u kaznenom postupku protiv Dragana Paravinje, optuženog za teško ubojstvo i pokušaj silovanja maloljetne Antonije Bilić iz Krički te za pokušaj silovanja Marine Damjani iz Omiša

Svjedočilo je šest svjedoka, među kojima i otac optuženoga Obrad Paravinja, a svjedočili su i Paravinjini kolege iz tvrtke u kojoj je radio u vrijeme nestanka maloljetne Antonije, izvijestila je novinare sutkinja u postupku Nives Nikolac

Danas su svjedočile i Omišanka Marina Damjani i njezina sestra.

Sutkinja Nikolac najavila je novo ročište za 23. travnja, a rekla je kako očekuje da će do 11. svibnja svjedočiti svi dosad predloženi svjedoci.

Nakon toga, dodala je Nikolac, zaključke će pred sudom iznijeti sudski vještaci.

Nikolac je također izvijestila kako je sud pozvao još jednog svjedoka - policajca iz Policijske postaje u Drnišu pa će postupak umjesto 38 imati 39 svjedoka.

Osim za pokušaj silovanja Omišanke, Dragan Paravinja optužen je da je 7. lipnja prošle godine pokušao silovati, a nakon toga da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić iz Krički .

Tijelo Antonije Bilić do danas nije pronađeno.

Paravinja je ubojstvo najprije priznao neposredno nakon uhićenja u Republici Srpskoj, no ubrzo je sve porekao, a i na Županijskome sudu u Šibeniku opovrgavao je krivnju.