SUĐENJE ZA VELIKU PLJAČKU

Svjedočili zaštitar i poštar splitske pošte

26.05.2009 u 16:22

Bionic
Reading

Ispitivanjem novih svjedoka u središnjoj pošti u Splitu, na Županijskome sudu u Splitu danas je nastavljeno suđenje devetero optuženih za pljačku oko 15 milijuna kuna lani u ožujku.

Sudi se Miroslavu Hršumu (47) iz BiH, braći Cokarić, Miri (56) i Emilu (50), Vesni Vuco (47), Mladenu Stupalu (44) i Borisu Marušiću (43), svima iz Splita, te Zoranu Stevanoviću (36) iz BiH, Jozi Certi (43) iz Kaštel Novog i Milanu Mitiću (49) iz Subotice.

Zaštitar AKD Zaštite Darko Perčić, prisjećajući se 15. ožujka prošle godine, kada su navečer u poštu upala četvorica naoružanih muškaraca, rekao je da je taj dan bio uobičajen i da se zgrada netom prije pljačke ispraznila.

U jednom trenutku ugledao je dvojicu naoružanih muškaraca koji su mu stavili lisičine na ruke i odvezli ga dizalom. 'Kada smo se popeli i izišli iz lifta, treći me udario šakom u glavu. Naposljetku sam završio s vrećom na glavi, no sjećam se da sam prije nego što su mi stavili vreće na glavu vidio kako novac stavljaju u dvije košare', rekao je.

Poštar Marko Juginović pokušao se hrvati s pljačkašima, no svladali su ga, vezali, usta mu oblijepili ljepljivom trakom, stavili mu vreću na glavu i još ga udarili nogom u tijelo prije odlaska.

Kako je rekao, trezor u kojem je bio novac nije bio ispravan. I on, kao i njegovi kolege, zbog te pljačke ima velikih psihičkih problema jer mu se stalno vraćaju te scene i oružje prislonjeno na glavu.

Suđenje se nastavlja sutra.