SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

Svjedoci potvrdili vezu Matanić - Milovanović

21.04.2010 u 11:21

Bionic
Reading

U današnjem nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočila su tri svjedoka - Amir Mehdić, vlasnik stana u kojem je živio Robert Matanić, Dario Anić, Matanićev prijatelj i Velimir Žak preko čije tvrtke je prvooptuženi htio kupiti BMW

Vlasnik stana u Dugavama, u kojem je najprije živio Dario Anić, a zatim od srpnja 2008. godine Robert Matanić, rekao je da je namjeravao prodati stan te da se Matanić interesirao. Razgovarali su o akontaciji u iznosu od 30.000 eura, dok je stan namjeravao prodati za 85.000 eura.

Milovanović i Gudurić

Mehdiću su predočene fotografije na kojima je bio Željko Milovanović na trosjedu okružen puškama i drugim oružjem i Megdić je potvrdio da je to trosjed u njegovom stanu. Rekao je da su se režije plaćale za dvije osobe i da je s Matanićem živjela njegova djevojka, tzv. Zvijer.

Matanićev prijatelj Dario Anić, kod kojega je u garaži u Donjem Leskovcu pronađeno oružje, rekao je da je jedne večeri Matanić samo rekao da će donijeti neke stvari u njegovu garažu. Prepričao je kako je ležao sam u kući i čuo Matanića kako trubi i ostavlja neke stvari u garaži koja je i inače bila uvijek otključana, baš kao i njegova cijela kuća.

Nakon nekog vremena pojavila se policija i tek je tada, tvrdi Anić, vidio da je Matanić ostavio oružje. Kaže da su se često družili – gotovo svaki drugi dan, a krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića vidio je tek tri do četiri puta. U njegovoj kući organizirao je proslavu povodom kupovine kuće, ispekao janje, a na toj je proslavi bio i Bojan Gudurić. Anić kaže da ga je najvjerojatnije pozvao Robert Matanić, a za Željka Milovanovića ustvrdio je da ga nikad nije vidio.

Kad ga se pita za 78 telefonskih razgovora koji su zabilježeni s njegovog telefona, a vođeni su sa Željkom Milovanovićem, on odgovara kako s njim nije nikad s njim razgovarao ni telefonski, ali i da je mobitel često posuđivao i drugim ljudima. Rekao je da je nekom prilikom čuo da Marijanović 'laže i krade'; za oružje s fotografije rekao je da je nalik onom koje je pronađeno u njegovoj garaži.

Velimir Žak je trgovac koji ima tvrtku Auto Žak preko koje su Amir Mafalani i Robert Matanić namjeravali putem leasinga kupiti BMW. Žak kaže da je u Tomić&Co išao s Mafalanijem i da je Matanića vidio samo nekoliko puta. Jednom prilikom vidio je Matanića u bijeloj Corsi, zbog čega je Žak bio optužen za prikrivanje zločina.

Inače, u toj je Corsi pronađeno neko oružje i, prema optužnici, smatra se da je u njoj praćen Ivo Pukanić.