OPTUŽBE PROTIV USKOKA

Svjedoci ni riječi protiv Cvika

15.09.2009 u 23:34

Bionic
Reading

Na Županijskome sudu u Splitu svjedočenjem šestero svjedoka nastavljeno je suđenje Jakši Cvitanoviću Cviku, koji se s još 15 optuženika tereti za organiziranu preprodaju droge na Korčuli i drugim dijelovima Dubrovačko-neretvanske županije

SPLIT - Nijedan od svjedoka koje je danas ispitao sudac Zoran Matulović nije teretio prvooptuženoga Cvitanovića. Prvi svjedok, bivši ugostitelj i ovisnik o heroinu Matko Vukorepa, koji je na raspravu u Split doveden iz pritvora, rekao je sucu da je na svoju ovisnost potrošio tri milijuna negdašnjih njemačkih maraka.

Taj je svjedok rekao kako u Koručli nikad nije kupovao drogu, pa ni od Jakše Cvitanovića Cvika. Drogu je kupovao u Splitu i Zagrebu, a priznao je da je nekoliko puta kupio heroin od Želite Tomić i Petre Gugić, no, kako je rekao , "radilo se o malom novcu".

Tomić i Gugić su zaštićene svjedokinje USKOK-a.

Na poseban upit odvjetnika svjedok Vukorepa je odgovorio da Petra Gugić - koliko on zna - sa Cvitanovićem nikad nije bila u vezi. "Policija i USKOK su mi svašta nudili samo da u svojoj izjavi teretim prvooptuženog Cvika", ustvrdio je svjedok.

Suđenje se nastavlja sutra.