SUĐENJE MLADENU ŠLOGARU

Svjedoče roditelji Ivane Hodak

26.10.2009 u 10:26

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu, u nastavku suđenja beskućniku Mladenu Šlogaru, svjedoče majka i otac ubijene Ivane Hodak

ZAGREB - Policija je uvjerena da je uhvatila pravog ubojicu. Međutim, roditelji ubijene djevojke Ljerka Mintas Hodak i Zvonimir Hodak u medijima su u više navrata izrazili sumnju da je 61-godišnji beskućnik ubio njihovu kćer.

Posebno su sumnjičavi prema motivu ubojstva, odnosno Šlogarovoj tvrdnji, koju su prihvatili policija i tužiteljstvo, da je Ivanu ubio iz osvete njezinom ocu koji mu prije 14 godina nije pomogao naći posao i kojega je smatrao odgovornim za svoju tešku životnu priču.

Na posljednjoj raspravi svjedočenja trojice policajaca koji su uhitili Šlogara i vlasnika sjenika u Zaprešiću, gdje je pronađen pištolj kojim je Šlogar po vlastitom priznanju s dva hica ubio Ivanu Hodak, bila su proturječna, pa je sudac zagrebačkog Županijskog suda Ivan Turudić proveo sudsku rekonstrukciju na sjeniku.

Odvjetnička vježbenica Ivana Hodak ubijena je hicima iz pištolja 6. listopada prošle godine u stubištu zgrade, nedaleko od sjedišta zagrebačke policije, u kojoj je živjela s roditeljima. Nakon tog zločina smijenjeni su ministri unutarnjih poslova i pravosuđa te ravnatelj policije.