USPON SILVANE MUSTAPIĆ

Svilanova draga 34. dužnosnica na Pantovčaku!

21.05.2010 u 20:13

Bionic
Reading

Producentica Silvana Mustapić, draga Siniše Svilana, nova je bliska suradnica predsjednika Ive Josipovića. Usponom Silvane Mustapić na Pantovčak broj osoba na dužnosničkim plaćama u Josipovićevom uredu narastao je na 34

Makaranka Silvana Mustapić već je počela raditi u Uredu predsjednika, i to kao pomoćnica savjetnice za društvena pitanja Zrinke Vrabec Mojzeš. Time je savjetnica Vrabec Mojzeš dobila već petu osobu koja joj pomaže predsjednika savjetovati o društvenim pitanjima.

Uz Mustapić, savjetnica Vrabec Mojzeš ima zamjenicu, još jednu pomoćnicu i dvoje povjerenika zaduženih za ljudska prava i vjerske zajednice.

Na Pantovčaku doznajemo da je nova pomoćnica predsjednikove savjetnice zaposlena u Odjelu za informiranje Ive Josipovića. Iščekujemo i životopis nove Predsjednikove bliske suradnice budući da je njezino djelovanje posve nepoznato hrvatskoj javnosti. Do sada su je mediji i to prvenstveno u trač - rubrikama, zapazili tek kao mladu, novu partnericu direktora programa Nove TV Siniše Svilana.

Siniša Svilan u kratkom razgovoru za tportal otkrio nam je Silvana ima njegovu bezrezervnu podršku i da je preponosan na njezin politički uspon.

'Što da vam kažem, nego da sam presretan. Jako se veselim svakom njezinom uspjehu, a posebno ovom', kazao nam je direktor programa Nove TV.

Nema sumnje da će mediji budnim okom pratiti kako Nova TV izvještava o aktivnostima Ureda predsjednika i političko djelovanje samog prvog čovjeka države budući da je nova  dužnosnica, koju je Josipović zadužio za medije, ujedno i supruga direktora programa najgledanije komercijalne televizije. Nova TV  nedavno je stekla status tv kuće s najgledanijim Informatvnim programom u Hrvatskoj.

Iako je u zemlji proglašena sveopća štednja Josipović je imenovanjem Silvane Mustapić povećao broj dužnosničkih plaća na Pantovčaku, a pokazale su se netočnima i tvrdnje iz ožujka ove godine kako je zaokružena lista najbližih suradnika predsjednika Republike.

Predsjednik Josipović ima veći broj dužnosnika nego ih je imao predsjednik Stipe Mesić, a približava se brojci koju je imao prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman. Doista zabrinjavajuće znamo li da je Tuđman djelovao u predsjedničkom sustavu, odgovarao za rad vlade i djelovanje većeg dijela cijelog političkog sustava.