SNIMKE ZA 48 MILIJUNA EURA

Švicarski žigolo ucjenjivao najbogatiju Njemicu

09.03.2009 u 16:27

Bionic
Reading

Helg Sgarbi (44), kojeg njemački mediji nazivaju 'švicarski žigolo', priznao je pred Zemaljskim sudom u Munchenu da je među ostalim žrtvama ucjenjivao i najbogatiju Njemicu Susanne Klatten (46), nasljednicu BMW-ova carstva

Sgarbi je priznao da je Sussane ucjenjivao snimkama nastalim u intimnim trenucima u hotelskim sobama, i to tražeći od nje čak 48 milijuna eura.

Današnjim priznanjem na početku suđenja Sgarbi je bogatoj nasljednici i drugim oštećenim ženama uštedio davanje izjave pred sudom.

Sussane Klatten, 'teška' oko 13 milijardi eura, kći je pokojnog Herberta Quandta, njemačkog industrijalca koji je spasio BMW od propasti 1957. godine i udahnuo mu novi život. Sussane je u braku više od 18 godina i ima troje djece.

Tužitelji su naveli da su se Sgarbi i Sussane prvi put sreli u ekskluzivnim austrijskim toplicama Lanserhof u srpnju 2007. Sussane je odbila udvaranje, ali je popustila kada se Sgarbi idućeg mjeseca 'ukazao' na jugu Francuske, gdje je otišla na ljetovanje. Istog mjeseca susreli su se i u hotelu Holiday Inn u Mnchenu, gdje je Sgarbi potajice snimio njihov spolni odnos.

Prilikom susreta u rujnu Sgarbi je od Sussane zatražio 7,6 milijuna eura, navodno za djevojčicu koju je ozlijedio u prometnoj nesreći na Floridi. Sussane mu je isplatila novac, no problemi su nastali kada joj je Sgarbi rekao da napusti supruga i uloži 286 milijuna eura u njihovu zajedničku budućnost.

Kada je Sussane odbila i prekinula vezu, Sgarbi je zaprijetio da će snimku poslati novinarima i njezinom mužu, ako mu ne isplati 48 milijuna eura. No Sussane je obavijestila policiju i Helg je uhićen. Kada je slučaj izbio u javnost, javilo se još nekoliko žrtava ovog žigola, koji je nešto siromašnije klijentice ucjenjivao za manje iznose.

Milijarderka u srednjim godinama, koja se ne pojavljuje često u njemačkoj javnosti, slovi za stidljivu, ali inteligentnu, razumnu i sposobnu ženu. Halgu prijeti 10 godina zatvora.