TJERA PO SVOM

Svi u klin, Janša u ploču: Slovenski premijer ne odustaje od petljanja u američke izbore na Trumpovoj strani

07.11.2020 u 20:20

Bionic
Reading

Slovenski premijer Janez Janša, koji je čestitao Donaldu Trumpu na pobjedi kad rezultati američkih predsjedničkih izbora nisu bili niti približno izbrojani, ne odustaje s podrškom Trumpu ni nakon što su vodeći mediji objavili da je sljedeći američki predsjednik Joe Biden

'Zanimljivo. Žalbe su podnesene u svim američkim državama s tijesnim ishodom. Sudovi nisu ni počeli odlučivati. Ipak, vodeći mediji (a ne neko službeno tijelo) proglašavaju pobjednika. Čestitke sa svih strana. E, to vam je vladavina prava', napisao je Janša na Twitteru podrugljivim tonom.

Podsjetimo, Janša je Trumpa proglasio pobjednikom još u srijedu ujutro, kad je napisao: Što više odugovlačenja i negacije činjenica od središnjih medija, to veći će biti trijumf za predsjednika Trumpa.

Janšina podrška Trumpu neslužbeno prolazi bez komentara Bruxellesa, ali i ostatka slovenske vladajuće nomenklature. U međuvremenu, slovenski predsjednik Pahor također je na Twitteru čestitao Bidenu.

'Rado se prisjećam naših dosadašnjih sastanaka, posebno našeg službenog razgovora u Bijeloj kući 2011. godine i vašeg sudjelovanja na samitu čelnika procesa Brdo-Brijuni 2015. godine, čiji sam supredsjedatelj. Sve me to ispunjava optimizmom za našu zajedničku budućnost, u kojoj će Slovenija i Sjedinjene Države ostati prijateljske zemlje i snažni saveznici', napisao je Pahor.