SVILAN NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI

'Svi navodi iz optužnice su apsolutno netočni'

03.09.2012 u 08:10

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Županijskom sudu počelo je suđenje bivšem direktoru Nove TV Siniši Svilanu zbog primanja mita od Vladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV.

Svilan je na početku suđenja potvrdio kako je razumio optužnicu, ali i rekao kako je sve navedeno u njoj - 'apsolutno netočno'. Na upit sutkinje Jasne Smiljanić osjeća li se krivim odgovorio je: 'Apsolutno ne'.

Na suđenju će se saslušati 30-ak svjedoka, među kojima i novinarka HTV-a Hloverka Novak Srzić, koja je svojevremeno radila i na Novoj TV, zatim direktorica informativnog programa Nove TV Iva Gačić, te bivša novinarka HTV-a i bivša Šelebajova supruga Dijana Čuljak.

Svilana USKOK tereti da je od direktora produkcijske tvrtke "Core media" Šelebaja u tri godine uzeo 262 tisuće eura mita kako bi se njegove emisije prikazale na Novoj TV.

Svilan je navodno pune tri godine primao mito za emisije 1 na 1, U sridu, Istraga, Interijeri i Rekonstrukcija. Novac su mu na ruke, prema tvrdnjama tužiteljstva, davali Šelebaj ili neki od posrednika, među kojima je i estradni menadžer Edvin Softić, koji je priznao da je Svilanu nosio kuverte kada je Šelebaj bio na putu.