IZVJEŠĆE GONGA

Svi kandidati kršili izbornu šutnju

27.12.2009 u 21:41

Bionic
Reading

Građani su GONG-u prijavili brojne slučajeve kršenja izborne šutnje koje su počinili stožeri svih kandidata u prvom krugu predsjedničkih izbora. Šutnja se kršila SMS-ovima, e-mailovima, plakatima, poštom

U Rijeci su jučer kod Mercator centra građanima pod brisače stavljani leci Nadana Vidoševića, u Puli su jučer lijepljeni plakati Dragana Primorca, u Novom Zagrebu je jučer kružio kombi oblijepljen plakatima Milana Bandića, a danas je takav kombi primijećen kako vozi po Sesvetskom Kraljevcu.

U Velikoj Gorici i Zagrebu jučer su u poštanske sandučiće ubacivani leci Milana Bandića, a u Zagrebu, u Utrinama, aktivist je dijelio letke Milana Bandić. U Zagrebu su danas građani primili pozive u ime Milana Bandića, a i neki su pronašli u poštanskim sandučićima časopis Zagreb.hr na kojem je velika slika Milana Bandića. U Rijeci i Poreču su danas slane SMS poruke s pozivom da se glasa za Damira Kajina, u Sesvetama je danas na Eurotrade centru na ekranu emitirana promidžba Dragana Primorca, a na biračkom mjestu 10 u Pločama, na ulazu se nalazi natpis: 'Hvala ti HDZ'.

Na Gupčevoj zvijezdi u Zagrebu danas je kružio kombi s plakatima Vesne Pusić, u Vukovaru je na ulazu u biračko mjesto u Domu branitelja u centru izvješena zastava HDZ-a, a tijekom dana GONG je zaprimio gotovo stotinjak dojava iz cijele Hrvatske o SMS porukama u kojima se navodi da je Andrija Hebrang pobijedio u Australiji i poziva ih se da i oni izađu na izbore.

GONG-u je stigla i prijava građanke koja je primila e-mail iz stožera Ive Josipovića kojim je se poziva na glasovanje, nekoliko građana je prijavilo da je primilo SMS poruku da izađu i glasuju za Vesnu Pusić, a građani prijavljuju i SMS poruke u ime Nadana Vidoševića.

Ispred biračkog mjesta u Hruškovcu (BM 7) nalazi se plakat Andrije Hebranga, dok se pored biračkih mjesta u Bukovju Križevačkom (BM 19) i Jordanovac te OŠ V. Nazora u Zagrebu nalazi plakat Milana Bandića. U Bukovju Križevačkom je i jedna od kemijskih olovaka koje su dane biračima za glasovanje bila Bandićev promidžbeni materijal, a promatrač je imao promidžbenu kapu Milana Bandića.