TOTALNI ŠOU

Svi HDSSB-ovci izbačeni iz sabornice!

13.07.2011 u 10:53

Bionic
Reading

HDSSB se očito odlučio izbacivanjem iz sabornice pridobiti pažnju javnosti. Naime, po tko zna koji put HDSSB-ovi Dinko Burić i Zoran Vinković izbačeni su iz saborske dvorane, a sve zato što su inzistirali na raspravi o smrti Đure Brodarca

Na početku današnje sjednice usred rasprave o izmjenama jednog od zakona iz područja mirovinskog osiguranja, HDSSB-ov Dinko Burić zatražio je stanku, i to zbog smrti Đure Brodarca o kojem je htio progovoriti u Saboru.

No takvu želju predsjedavajući Luka Bebić nije mi htio ispuniti, što je izazvalo pravi šou u sabornici. Naime, iako je Bebić kazao da će zastupnici odati počast Brodarcu kao bivšem zastupniku te da Sabor nema nikakvih argumenata za raspravu o okolnostima Brodarčeve smrti, Burić nije htio odustati te je Bebića pozvao da dopusti zastupnicima slobodu govora.

'Vi ste razuman čovjek, nemojte ovo činiti', kazao je Burić Bebiću, no predsjedavajući je bio neumoljiv.

Bebić je HDSSB-ovcu poručio da nije dolično na ovaj način govoriti o Brodarcu te je Burića optužio da na 'jeftin način želi prikupljati političke bodove'.

Burić je kazao da želi govoriti o Brodarcu, a ne skupljati političke bodove, te je nastavio inzistirati na stanci i ometati sjednicu. Bebić mu je prvo udijelio opomenu, nakon toga opomenu s oduzimanjem riječi, a kada Burić i nakon pauze od pola sata nije htio prestati govoriti, Bebić ga je udaljio sa sjednice.

Urgirati su pokušali i HDSSB-ovi Zoran Vinković, Boro Grubišić i Ivan Drmić, no i oni su nakon opomena i upozorenja udaljeni sa sjednice.