ZAGREPČANIN U VARAŽDINU

Švercao vitaminske preparate i Xanax

23.07.2010 u 12:06

Bionic
Reading

Protiv 42-godišnjeg Zagrepčanina varaždinska policija podnijela je kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da je poticao na izvršenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga te izbjegavanja carinskog nadzora

Zagrepčanin, kojemu je istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda odredila 48-satno zadržavanje, uputio je 47-godišnjaka sa šireg područja Ivanca u Austriju da mimo carinskog nadzora u Hrvatsku uveze veću količinu raznih vitaminskih preparata, čiji je promet ograničen, kao i više komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga.

To je 47-godišnjak i pokušao učiniti, pa je s osobnim vozilom te preparatima i tabletama došao na granični prijelaz Cvetlin.

Tu su ga, međutim, zaustavili službenici PGP-a Varaždin te u suradnji sa službenicima Carine obavili ulaznu graničnu kontrolu njegovog vozila u čijem su prtljažnom prostoru, kao i ispod suvozačevog i vozačevog sjedala, pronašli sakrivenu veću količinu proteinskih, vitaminskih i drugih kemijskih pripravaka koje koriste sportaši kao dodatke prehrani. No ne samo to.

Naime, detaljnom pretragom vozila pronađeno je i nekoliko kutija tableta Xanax i Ansilan u originalnom pakiranju, koje se nalaze na popisu opojnih droga.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela izbjegavanja carinskog nadzora i zlouporabe opojnih droga, vozač je priveden istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu, a nakon toga započelo je kriminalističko istraživanje koje je završilo privođenjem Zagrepčanina.