BEZ HRANE I GRIJANJA

Šveđanin preživio dva mjeseca u autu zatrpan snijegom!

20.02.2012 u 07:44

Bionic
Reading

Švedska policija u pokrajini Umeaa je izvijestila da su pronašli čovjeka koji je preživio dva mjeseca u automobilu koji je bio potpuno zatrpan snijegom

Vozilo je pronađeno u petak na zapuštenom putu koji prolazi kroz manju šumu nešto više od jednog kilometra od glavne ceste u tom dijelu na sjeveru Švedske, a temperatura je noću često prelazila i -30 stupnjeva Celzija.

Preživjeli je star 45 godina, u vrlo je slabom stanju te je, kako se vjeruje, bio zatočen od 19. prosinca. Policija, prema izjavi Ebbea Nyberga, nema razloga ne vjerovati u iskaz čovjeka i misli da je preživio zahvaljujući otopljenom snijegu koji je uspijevao piti.

Nađen je tako što su pored hrpe snijega prošli mladići u vozilima za snijeg te nakon što su očistili snijeg na prednjem dijelu auta vidjeli da se u njemu nešto miče, javljaju lokalne novine Vasterbotten Courier.

Policija je kazala da se čovjek nalazio u vreći za spavanje, što ga je spasilo, na zadnjem sjedalu vozila.

Liječnici kažu da čovjek može izdržati bez hrane najviše četiri tjedna, pa se jako čude ovom slučaju. Jedna od hipoteza liječnika iz bolnice Umeaa jest da je čovjek ušao u neku vrstu hibernacije.