GNJUSAN ČIN

Svećenik naručio ubojstvo dječaka kojeg je silovao

24.11.2010 u 13:29

Bionic
Reading

Katolički svećenik, protiv kojeg se vodi sudski proces zbog seksualnog napastovanja tinejdžera, osumnjičen je da je pokušao unajmiti nekoga da ubije tog dječaka, danas 18-godišnjaka

John M. Fiala (52), katolički svećenik iz Dallasa u Teksasu, uhićen je prošli tjedan, nakon što je pokušao tajnom agentu ponuditi 5000 dolara da ubije tinejdžera.

Svećenik i tinejdžer upoznali su se 2007. godine, kada je imao nepunih 16 godina. Svećenik ga je ubrzo počeo obasipati pažnjom i kupovati mu skupe darove, poput računala i automobila. Jednom do dvaput mjesečno seksualno ga je zlostavljao, čak i u crkvenim prostorijama.

Dječaku je prijetio da će ga ubiti ako progovori, što mu je ponavljao svaki dan u porukama. Prijetio je i da će ubiti sebe, tako da obojica mogu 'zajedno u raj'. Tinejdžer je sve priznao školskom pedagogu, koji je zatim obavijestio policiju pa je svećenik uhićen i priveden pred sud.

Dječakov odvjetnik kaže da je žrtva još uvijek u strahu, ali je zadovoljan zbog toga što je svećenik završio iza rešetaka.