LIKVIDACIJA IVANE HODAK

Sve više rupa u Šlogarovoj verziji ubojstva

18.06.2009 u 08:23

Bionic
Reading

Sve je veća sumnja da je Mladen Šlogar, jedini okrivljeni za ubojstvo Ivane Hodak, uistinu počinio to ubojstvo

Prema vlastitom iskazu, Šlogar je tog 6.listopada 2008. prije ubojstva Ivane Hodak u trgovini Lush kupio šampon protiv peruti. No nitko od prodavača ne sjeća se da je Šlogar toga dana bio u trgovini u Ilici 62.

Prodavačica u Lushu vidjela je fotografiju Mladena Šlogara. Sigurna je da on nije bio kupac u trgovini tog dana. Rekla je da imaju šampone protiv peruti koji su u obliku sapuna, a ne tekući, kako je tvrdio Šlogar. Njihova cijena nije 30 kuna, kako je tvrdio Šlogar, nego su svi skuplji od 50 kuna i kupci ih dobiju zamotane u papir, a ne u PVC vrećici. Također, postoji kompjutorski program pomoću kojeg se može ustvrditi je li 6. listopada ujutro zaista prodan šampon protiv peruti.

Šlogar je također tvrdio i da je u vežu u Hatzovoj 2 ušao iza Ivane Hodak i sustigao je kad je ona bila na podestu prvog kata te da se okrenula prema njemu, no istražnom sucu Zdenku Posavcu i ta je njegova tvrdnja upitna.

Lijes s tijelom Ivane Hodak ispred Hatzove 2, gdje je ubijena

Vještak za balistiku svojim je iskazom istražnom sucu Posavcu krajem svibnja poljuljao i dio Šlogarove obrane u kojem on opisuje ključni trenutak - ispaljivanje prvog hica. Šlogar je rekao: 'Ispružila je ruke da bi odmaknula pištolj. Odgurnuo sam je i iz neposredne blizine u Ivanina prsa ispalio jedan hitac, tako da je pala na leđa.' No tu njegovu verziju pobio je dipl. ing. Rade Stojadinović kada je 22. svibnja svjedočio kod istražnog suca.

'Nije mogao ispaliti taj hitac s tog mjesta, nego ju je morao obići s druge strane, pa ako se ona tada vratila s prve stepenice prema dolje, tada ju je morao odgurnuti i pucati u nju', rekao je Stojadinović za Jutarnji list. 'A da je Šlogar, kako je rekao, pucao s udaljenosti od 20 do 40 centimetara u prsa Ivane Hodak i da su bili sučelice, kao što je to bio slučaj, tada bi Ivana Hodak nakon što ju je prvi metak pogodio u vrat pala prema natrag, a ne naprijed', nastavio je vještak Stojadinović. Osim toga, ni čahura ne bi mogla biti na mjestu na kojem je nađena, na podestu prema 2. katu, prema verziji koju je ispričao policiji i istražnom sucu.

Zbog niza kontradiktornosti, sudac Zdenko Posavec odredio je dopunsko balističko vještačenje i 3D rekonstrukciju, koju je povjerio dipl. ing. Vojinu Maštruku. On bi svoj nalaz i mišljenje trebao dostaviti do kraja sljedećeg mjeseca.

Prema nekim neslužbenim informacijama pritvorenika remetinečkog zatvora, Šlogar je najveći potrošač u zatvorskoj kantini nakon umirovljenoga generala Vladimira Zagorca. Otkud beskućniku, koji se hranio u pučkoj kuhinji i živio u napuštenoj štali, novac za kupovanje u zatvorskoj kantini, pitaju se i mnogi pritvorenici, ali i zaposlenici u zatvoru. Pogotovo zato što su cijene mnogo više od cijena u trgovinama.