FRUSTRACIJE RASTU

Sve više beskućnika zbog požara u Teksasu

08.09.2011 u 15:58

Bionic
Reading

Požar koji hara Teksasom progutao je najmanje 1.386 kuća, potvrdili su lokalni dužnosnici vatrogasnih službi u četvrtak ujutro. Vatrogasci drže pod kontrolom svega 30 posto površine koju je zahvatila vatrena stihija

Tisuće evakuiranih građana ne prikrivaju rastuću frustraciju. 'Sve što imamo je ono što smo ponijeli na vlastitim leđima. Ako nam izgori kuća, bit će uništeno sve što imamo', rekao je Otis Jackson, evakuiran iz grada Bastropa.

U srijedu, vatrogasci su objavili novu djelomičnu listu izgorenih i ošećenih kuća. Objava je izvršena u Gradskom centru Bastropa, gdje se okupila velika skupina ljudi. Na listi se našlo oko 200 domova.

'Ovo je užasavajuće. To je totalni gubitak. Još uvijek smo u šoku, pokušavamo se nositi s tim i nastaviti dalje', rekla je žrtva požara Christie Leisure, koja je pronašla svoju adresu na crnoj listi.

Ostali čekaju vijesti o svojim kućama. 'Osobito je frustrirajuće to što ne znamo sa sigurnošću jesu li naše kuće osigurane, ali mislim pozitivno i neću reći da je gotovo sve dok tako i ne bude', rekao je Joe Carter.

Vatrogasci se nadaju da će tijekom četvrtka uspjeti uspostaviti veću kontrolu nad požarom koji je zahvatio 14.000 hektara zemljišta.

Požar gasi više od 400 vatrogasaca, a nove snage i dalje pristižu iz krajeva diljem SAD-a.