ONLINE PLAVCI

Sve policijske uprave dobile internetske stranice

06.07.2009 u 19:39

Bionic
Reading

Sve hrvatske policijske uprave, njih 20, dobile su internetske stranice, čime će se, ističe MUP, unaprijediti odnosi s javnošću i partnerski odnosi policije i građana

Na stranicama uprava svaki će se dan objavljivati svježe vijesti, vijesti o policijskim akcijama i događajima na području policijskih uprava. Na stranicama će se, osim osnovnih, općih informacija iz djelokruga policije, stanovnicima pojedinih županija, gradova i općina na jednome mjestu ponuditi sve specifične i za njihov život bitne informacije, kažu u MUP-u.

Građani na stranicama mogu doznati osnovne podatke o svojoj policijskoj postaji, gdje i u kojem vremenu mogu izraditi osobnu iskaznicu, putovnicu i vozačku dozvolu, te sve pojedinosti o određenim upravnim poslovima.

U kategoriji 'Dokumenti' građani mogu pomoću linkova s određenog sadržaja odmah doznati sve važne informacije u vezi s određenom problematikom bez pretraživanja drugih internetskih stranica.

Građani preko naslovnice mogu postaviti i pitanje na koje će elektroničkom poštom dobiti odgovor. Tu je i anketa u kojoj će se povremeno mijenjati anketno pitanje kako bi se doznalo mišljenje javnosti o aktualnim temama. Sve su stranice integrirane u internetske stranice MUP-a i slijede njihova dizajnerska i idejna rješenja kako bi se lako uočilo da su policijske uprave sastavni dio MUP-a.

Na stranice se može doći s više mjesta - preko 'padajućeg' izbornika na početnoj stranici MUP-a (www.mup.hr) ili preko kategorije Policija - Policijske uprave. Na nove stranice može se doći i izravno preko URL adrese, gdje se upisuje adresa određene uprave.