KERUM SA ŠEFOM UNICREDIT GRUPE

'Sve je vezano sa mnom, ja sam gradonačelnik!'

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum sastao se s Alessandrom Profumom, predsjednikom Uprave Grupe UniCredit u Hrvatskoj. Unatoč inzistiranju novinara da otkrije temu sastanka, Kerum je ostao tajnovit, ali dosljedan sebi

'Postoji više razloga za ovaj sastanak. Ovaj dolazak potvrđuje da su prepoznali da je Split grad potencijala i velikih razvojnih projekata. Konkretno ne bih pričao o projektima. Ima ih puno. Neki su blizu realizacije, pa ne bih preuranjeno govorio', rekao je Kerum.

Zagrebačka banka koja je dio UniCredit Grupe financijski podupire projekte Kerumovih poduzeća. Kerum negira da posjet ima ikakve veze s tim, piše portal dalmacijanews.com.

'Vidim ja da vas interesira je li to nešto vezano sa mnom, a vezano je sa mnom čim sam ja gradonačelnik! Zagrebačka banka je puno dala Splitu, a Spaladium Arena je jedan od projekata koje je pratila ta banka. Da se sad krene sa svim projektima prema tržištu, Split bi mogao doživjeti razvoj od minimalno jednu do dvije milijarde eura. To nisu projekti koji bi čekali na tržištu nego projekti za poznatog kupca koji bi odmah sutra imali prihod', tvrdi Kerum.

'Želimo biti uspješni i u Hrvatskoj, a smatramo da je Dalmacija ključ za taj uspjeh. Bio sam dva puta na odmoru u Hrvatskoj i zaista je fantastično. Odmor je završio, ali moram priznati da je teško raditi kada vidim ovo more', rekao je Profumo.