OBUSTAVLJENA ISTRAGA

Sve je čisto u međimurskom HDZ-u

11.10.2012 u 21:03

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu obustavilo je radnje u vezi s prijavom koju je protiv čelnika međimurskog HDZ-a Darka Horvata podnio stranački veteran Stjepan Hamonajec nakon što je istupio iz HDZ-a

'U odnosu na navode u podnesku bivšeg čelnika HDZ-a Međimurja kako je u radu HDZ-a Međimurja počinjeno kazneno djelo, ovo je državno odvjetništvo zatražilo od policije provođenje izvida te iz rezultata provedenih izvida nije utvrđeno postojanje elemenata kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti slijedom čega nije nađena osnova za daljnje državnoodvjetničko postupanje', navodi čakovečki ODO.

Koga je Hamonajec sumnjičio i za koje točno kazneno djelo, upitali smo međimursku policiju, ali nas je policijska službenica za odnose s javnošću u PU međimurskoj Danijela Turk upozorila da nije u mogućnosti odgovoriti zbog zaštite osobnih podataka fizičkih osoba.

Međutim, sporni su (bili) izbori trojice izaslanika koji su 20. svibnja sudjelovali na saboru HDZ-a, što je potvrdio i Hamonajec pred novinarima.

'Iz Međimurja su za opći sabor imenovana tri delegata iz općinskih odbora koji nisu bili ni konstituirani! To su Ivan Cerovec, koji je predstavljao Orehovicu, Alojz Sobočanec za Strahoninec i Dejan Naranđa za Svetu Mariju. Ti općinski odbori HDZ-a ni danas ne postoje. Za njih su izmislili povjerenike. Falsificirane su skupštine općinskih odbora, one nikada nisu održane, a time su izaslanici nelegitimni, nelegalni i kao takvi su glasali na općem saboru', ustvrdio je Hamonajec.

Bivši čelnik međimurskog HDZ-a i direktor NK Međimurje pojasnio je i zašto je dao ostavku u stranci u kojoj je bio više od 21 godinu, odnosno zašto se razišao s predsjednikom međimurskog HDZ-a Horvatom.

'Razloga je mnogo, no najvažniji je da je stranka u Međimurju postala nedemokratska. U rukama je grupe pojedinaca na čelu s Darkom Horvatom kojeg sam, na žalost, i ja podržao kod imenovanja za predsjednika županijske organizacije. Do mog sukoba s Horvatom došlo je prije nekoliko mjeseci, kad je on rekao da treba skupiti novac za stranku. Odgovorio sam neka se obrati onima koji su bespovratno dobili milijune. Vrijeme je da sad oni pomognu stranci', ustvrdio je Hamonajec.