KOSOR PORUČILA

'Svatko može očekivati brzu istragu i pravedno suđenje'

19.07.2011 u 11:30

Bionic
Reading

Povodom izručenja bivšeg premijera Ive Sanadera aktualna premijerka Kosor naglasila je kako je hrvatsko pravosuđe samostalno te kako svatko može očekivati brzu i učinkovitu istragu te pravedno suđenje

'Nitko nije nedodirljiv bez obzira na ime, prezime i stranačku pripadnost. I HDZ odlučno stoji pri tome', odgovorila je premijerka Jadranka Kosor novinarima kada je upitana može li povratak, istraga i suđenje Ivi Sanaderu naštetiti HDZ-u u predizbornoj kampanji.

Dodala je i kako je taj njezin stav dio HDZ-ova programa čije osnove je ona izložila još 2009. kada je stupila na mjesto premijerke. Osnove tog programa su, tvrdi Kosor, završetak pregovora s Europskom unijom, borba protiv kriminala i korupcije te gospodarski oporavak zemlje.

Upitana o sinoćnjem povratku bivšeg premijera u Hrvatsku i njegovu pritvaranju u Remetinec, predsjednica Vlade rekla je kako je hrvatsko pravosuđe samostalno, a skorim ulaskom u EU i osnaženo te svatko u Hrvatskoj može očekivati brzu i učinkovitu istragu te pravedno suđenje. Zanimljivo je istaknuti kako je prema istraživanju koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija Ipsos Puls 57 posto građana je izrazilo sumnju kako će politika, ako dođe do procesa, utjecati na sud.

Premijerka je danas bila u posjetu maloj zagorskoj pograničnoj općinu Kraljevec na Sutli kojoj su jako olujno nevrijeme i tuča prije tjedan dana uništili sve poljoprivredne usjeve i nasade te počinili štetu procijenjenu na 19 milijuna kuna.